Čtvrtek, 25 dubna, 2024

Krémový fazolový salát

Nakrájíme si na jemno cibulku, přidáme ostatní ingredience a vše dobře promícháme mezi sebou a minimálně 3 hodiny, nejlépe přes noc, necháme vychladnout v ledničce.

Ingredience:

  • 1 Cibule
  • 1 várka Fazolí
  • Sůl a čerstvě mletý pepř
  • 150 g Jogurtu
  • 1 citrón
  • 1 bílý ocet
  • 1 lžička Cukru
  • Krém

Víme, jak ušetříte klidně i desítky tisíc za odívání zaměstnanců

Vlastníte výrobní firmu? Pak musíte pravidelně bojovat s pracovními oděvy pro všechny zaměstnance. V čím náročnějším oboru se pohybujete, tím častěji musíte pořizovat nové oblečení. Ve výsledku utratíte klidně až stovky tisíc ročně. Jak optimalizovat tento výdaj, aniž byste se museli spokojit s podřadnou kvalitou?

Najděte výhodnějšího dodavatele

Pro majitele výrobních podniků je naprostou nutností ověřený textil velkoobchod. Velkoobchodní ceny totiž bývají klidně o několik desítek procent levnější než běžná maloobchodní nabídka pro běžné zákazníky.

Samozřejmě to není jen o finální částce. Důležitá je taky vybavenost jednotlivých dodavatelů, šíře nabídky, rychlost komunikace, dodatkové služby a podobně.

V těchto ohledech si za více než dvacet let praxe vysloužila spoustu chvály třeba společnost Xfer. Tento známý velkoobchod nabízí pestrou škálu pracovních oděvů – od triček, čepic, bund a vest až po tašky, fleece a řadu dalších druhů textilu.

Velkoobchodních cen přitom dosáhnete během pouhého okamžiku. Stačí navštívit webové stránky zmíněné společnosti a zaregistrovat se. V mžiku obdržíte informační e-mail s přihlašovacími údaji. Nemusíte plnit žádné minimální odběry, podepisovat nesmyslné smlouvy ani se zajímat o kdovíjaké nesmyslné podmínky.

Poctivé služby na míru

Xfer nabízí řadu dodatkových služeb. Jejich kompletní výčet najdete pod odkazem https://www.xfer.cz/sluzby.

Dočtete se, že tito odborníci například poskytují šití oděvů přímo na míru (sami si zvolíte materiál, střih, barvu, design i řadu dalších detailů). Stejně tak vám zajistí digitální potisk, sítotisk nebo nažehlování. K zakoupenému oblečení si tedy můžete rovnou nechat i vytvořit firemní logo. Vše je přitom maximálně rychlé, abyste nemuseli zbytečně čekat.

Žloutkový moučník

 

Mouka a chlazený margarín mix, pak přidáme všechny ostatní přísady. Pak se toporně rozšlehaným vejcem bílků složit. Odstranit těsto na vymaštěný plech a při teplotě asi 150 ° C dozlatova. Za polevou, žloutky, vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem do nadýchané a šíří na horký koláč. Nejlepší způsob, jak se přes noc uschnout a pak nakrájíme na tvary diamantu. 

Ingredience:

  • 280 g Moučkového cukru
  • 280 g margarínu
  • 210 g Ořechů
  • 140 g Mouky hladké
  • 6 bílků
  • 6 Žloutků
  • 2 bal Vanilkového cukru
  • Tuk na desku

Fazole se slaninou a vařeným bramborem

Osmahněte cibulku na másle.

Fazole vypusťte z nádoby a nechte absorbovat vodu. Přidejte cibuli a vytvořte jíšku s fazolí a vodou. Přidáme slaninu a dusíme 15 minut. Velmi dobře se hodí jako příloha vařené brambory.

Ingredience:

  • 3 sklenice Fazolí
  • 6 plátků slaniny
  • 3  Cibule
  • 2 lžíce Másla
  • 2 špetky Saturejky
  • Pepř
  • Mouka

Bramborové pyré s kapustou

Nejprve očistíme brambory, necháme je vařit ve slupce asi 20 až 30 minut, poté slijeme vodu, oloupeme, a společně s mlékem, máslem, solí, pepří a muškátovým oříškem vytvoříme pyré.

Očistíme kapustu, omyjeme, nakrájíme na proužky a povaříme ve slané vodě cca 20 minut. Poté vložíme do pyré. Mezitím si osmažíme na pánvi plátky klobásy, které přidáme poté do pyré.

Ingredience:

  • 500 g brambor
  • 300 g Kapusty
  • Mléko
  • Máslo
  • Sůl
  • Pepř
  • Muškátový oříšek
  • 4 ks klobásy
  • Tuk na smažení

Ananasový krém s vínem

Z ananasu vymačkáme šťávu a doplníme 1/2 l šampaňského nebo vína. S touto směsí povařte pudink dle návodu a přidáme trochu smetany, necháme vychladnout a přidáme pár kousků nakrájeného ananasu.

Když puding vychladne, přidáme šlehačku a můžeme podávat.

 

Ingredience:

  • 1 Ananas
  • 1 balení pudinku v prášku,
  • smetana
  • 250ml Šampaňského a vína
  • 200 g Šlehačky

Babiččiny houskové knedlíky

Housku nebo chleba nakrájíme na velmi tenké plátky (5mm) a zalijeme je vlažným mlékem. Necháme namočené cca 45 minut. Přidáme sůl, sekanou petrželku a vejce.

Nastrouháme si cibulku nadrobno a jemně osmažíme na másle, přidáme do směsi. Řádně uhněteme těsto. Mouku zamáčkneme do těsta a vytvoříme koule. knedlíky poté vaříme v mírně osolené vodě pod dobu 30 minut dle velikosti.

Ingredience: 

  • 1 Máslo
  • 2 Vejce
  • 3 Lžíce Mouky
  • 1/2 Mléka
  • 1 Petržel
  • Sůl
  • 1/2 Bílého chleba  (2-3 dny starý)
  • 1 Cibule

 

Vánoční husa

Předehřejme si troubu na 200 ° C. Připravíme si husu, umyjeme zevnitř i z vnějšku a usušíme. Omyjeme jablka, oloupeme, nakrájíme na půlky, odstraníme jádra a nakrájíme na kostičky. Očistíme pórek, omyjeme a nakrájíme jej na kroužky.

Přidáme mleté maso se strouhankou, majoránku, oregano, kešu celé a směs koření, jablečné kostičky plus pórek a vše smícháme. Naplníme husu touto směsí a uzavřeme břišní část jehlicí. Křídla svážeme kuchyňským provázkem. Směsí slunečnicového oleje a koření potřeme celou husu. Do plechu nalijeme vodu a pečeme břichem nahoru asi 4 hodiny. Po hodině pečení podlijeme omáčkou. Cca. 30 minut před koncem vaření husu několikrát propíchněte těsně pod kůží.

Po skončení vaření dolijeme 3/4 l vody. Omyjeme jablka, oloupeme, nakrájíme na poloviny a odstraníme jadřince. Nakrájíme na kostičky, zahřejme v hrnci společně se slunečnicovým olejem, přidáme zázvor a kešu a vše smažíme 3 minuty. Husu nakrájíme na plátky a můžeme podávat s omáčkou.

Ingredience:

  • 3 ks Jablka
  • 50 g Kešu
  • 500 g Sekaný
  • 1 husa (cca 3 kg)
  • 1 ks zázvor (asi 2 cm)
  • 1 kskuchyňského provázku
  • 1 Pórek
  •  Majoránka
  •  Oregano
  • 2 ks Špejle
  • 5 lžic strouhanky
  • 5 lžic Slunečnicového oleje
  • 250 g Měkkého tvarohu
  • 1 sklenice Vody
  • 4 lžic Koření na kachnu
  • 1 Skořice