Předehřejeme si troubu na 180 °C a zároveň si z bílků našleháme sníh. Do připravené misky si nasekáme mandličky, přidáme ušlehaný sníh, cukr, skořici, vodu, citrónovou kůru a sůl. Vše se musí důkladně promíchat. Plech si řádně promastíme máslem, vezmeme lžičku a vykrojíme kousek těsta a vytvoříme z něj na plechu kuličku. Dbejte na to, aby jste je nadávali moc blízko u sebe. Pečeme asi dvacet minut, až jsou amaretti jemně nahnědlé. Hotové musí křupat a uvnitř musí být měkké.
- 4 ks Bílek,
- 500 g Mandle neloupané ,
- 50 g Hořké mandle ,
- 500 g Cukr,
- 1 lžíce skořice,
- 2 ks kůra z citrónu,
- 80 ml Voda,
- Sůl
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup