Babiččin rýžový nákyp

Připravíme si nejprve rýži a dáme jí dle návodu vařit. Do hrnce spolu s ní nalijeme plnotučné mléko, přidáme zrníčka vanilkového lusku a vaříme na mírném stupni až se vytvoří kašovitá konzistence. Poté přidáme trochu másla a směs vyšlehaných žloutků a vanilkového cukru.

Nyní si vezmeme máslem vymaštěný pekáč a vložíme do něj uvařenou rýži. Procedíme si ovoce, odstraníme pecky, nakrájíme jej na drobno a rovnoměrně rozprostřeme. Nakonec posypeme skořicí. Z bílků si vyšleháme společně s krupicovým cukrem sníh a rozetřeme ho po celé ploše. necháme péct 20 minut na 160 stupňů dokud nebude sníh dozlatova.

 

 

Ingredience:

  • 250 g kulatozrnné rýže
  • 1 litr plnotučného mléka
  • 100 g másla
  • 400 g kompotovaného ovoce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vanilkový lusk
  • 100 g cukru krupice
  • 1 lžičku mleté skořice