Brambory si oloupeme a uvaříme do měkka. Zatímco máme uvařené brambory, pozvolna si budeme ohřívat podmáslí.
Nalijeme 1/3 podmáslí do kastrolu a přidáme 1 lžíci mouky, vše důkladně rozšleháme. pokud chceme, přidáme 3 bobkové listy a pepř. Oloupeme cibuli a nakrájíme na malé kousky stejně jako slaninu na kostičky. Cibulku i slaninu osmahneme na pánvi. přidáme do hrnce s podmáslím. Pokud máme brambory už uvařené, scedíme je a přidáme do hrnce. Výborné jsou poté v kombinaci s klobásami.
Ingredience:
- 1kg Brambor
- 1 l Podmáslí
- 1 Cibule
- 200 g Slaniny
- 3 Bobkové listy
- Sůl a pepř
- 4 Klobásy
- 1 polévková lžíce Mouky
- 3 lžíce Cukru
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup