Máte-li doma v rodině ve velké oblibě pizzu, případně třeba provozujete restauraci, jež je zaměřená na tento populární italský pokrm, je na místě vážně uvažovat nad tím, jak si usnadnit jeho výrobu. Na trhu je dnes k dispozici řada praktických pomůcek, které uplatníte jak při dělání pizzy, tak i při jiných příležitostech.
Pece na pizzu
Pečení pizzy v běžné troubě je sice možné, ovšem spotřebujete přitom značné množství elektřiny, potažmo plynu, navíc nikdy nevytvoříte tak lahodné jídlo, na jaké jste zvyklí třeba z návštěv tradičních italských restaurací. Proto je vhodné si pořídit speciální pec.
Moderní pece na pizzu jsou vysoce efektivní, pokrm dokážou připravit během pár minut, přičemž vznikne dokonale křupavé těsto, které bude chutnat snad každému. Zvolit lze jednokomorové pece, pro větší restaurace je pak lepší si vybrat dvoukomorové modely, v nichž se čerstvá pizza upeče už za pouhé 3 – 4 minuty.
Hnětače těsta a kynárny
Nejvíce práce je vždy se zaděláváním těsta a jeho kynutím. K tomu vám mohou pomoci speciální hnětače, jež se samozřejmě dají použít také při přípravě jiných druhů těst. Kynárna je pak skvělou záležitostí, kdy neriskujete, že vám těsto náležitě nevykyne. Stačí jen dodržet správné dávkování ingrediencí. Navíc si ušetříte spoustu práce a času, protože stroj funguje automaticky.
Lopaty na pizzu
Pořídíte-li si profesionální pec, je dozajista nutné myslet rovněž na způsob vkládání a vytahování jídla tak, aby nedošlo k narušení jeho struktury. K tomuto účelu si kupte lopaty na pizzu. Jsou obvykle dřevěné. Díky nim zajistíte kvalitu jídla, zároveň se ochráníte před nepříjemným popálením, což je častý jev v momentě, kdy kuchaři a hospodyňky spoléhají na méně bezpečné pomůcky, respektive pizzu z pece vyjímají ručně.
S výše uvedenými pomůckami bude dělání lahodné pizzy v domácích podmínkách i v restauraci jednoduchou záležitostí, kterou zvládne skutečně každý z vás.