Vytvoříme si klasické těsto, kvásek, přidáme mouku se solí a cukrem, žloutek, tuk, vlažné mléko. Vše pořádně zpracujeme a děláme ihned koláčky. Lžičkou si vytvarujeme kousky těsta, uděláme placičku, přidáme nádivku a uzavřeme. Polovinu koláčku namočíme do rozšlehaného vajíčka s bílkem a obalíme v drobence. Na plech pokládáme koláčky uzavřenou stranou a nastřihneme je do kříže.
V předehřáté troubě pečeme cca 15 minut, po vychladnutí koláčky přetřeme směsí přeškvařeného másla s rumem.
Ingredience:
Těsto:
- 50 dkg hladké mouky,
- 1/4 litru mléka,
- 25 dkg tuku,
- 2 vanilkové cukry,
- 7,5 dkg droždí,
- 1 žloutek,
- sůl
Drobenka:
- drobenka,
- 1 žloutek
- povidla,
- máslo
- rum,
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup