Falešný zajíc

Nejprve necháme uvařit vejce. mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno. Smícháme s mletým hovězím masem, žloutkem a hladkou moukou. Dochutíme solí a pepřem. Dle chuti přidáme česnek nebo bylinky.

Všechny složky ručně důkladně promícháme. rozdělíme na dvě části.

 Jednu část dáme spolu se strouhankou na pracovní plochu a utvoříme ovál o tloušťce 1,5 cm. Tři vajíčka vložíme do středu této části. Přebalíme druhou částí tak, aby vařená vajíčka nebyla vidět a bylo přímo ve středu. Připravíme si olej na pánev a smažíme na nízkém ohni cca 20 minut. můžeme podávat teplé nebo studené spolu s čerstvým chlebem. 

Ingredience:

  • 1kg Mletého masa
  • 6 vajec
  • 1 / 2 Cibule
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej,
  • 1 Žloutek
  • strouhanka