Sýrová roláda z mletého masa

Mleté maso si připravíme stejně jako sekanou. Přidáme sůl, pepř, utřený česnek, kmín, v mléce rozmáčené housky, vejce a spolu s hladkou moukou promícháme. Můžeme zahustit strouhankou.

Vezmeme si potravinářskou fólii a vyválíme plát, potřeme jej hořčicí a nandáme na plátky nakrájený párek s okurkou spolu s hermelínem. Stočíme do rolády, posypeme strouhankou a dáme do trouby. nejlépe ještě podlijeme vodou.

Podáváme s bramborovou kaší nebo chlebem.

  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 1 ks cibule
  • 0,5 lžičky drcený kmín
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžička pepř
  • 2 ks housky
  • 1 šálek mléko
  • 50 dkg mleté maso
  • 4 stroužky česnek
  • 3 ks párek
  • 1 ks hermelín
  • 4 ks okurka