Grenadýrmarš

Grenadýrmarš je perfektní recept pro využití zbytků z předchozího dne. Maso nebo uzeniny smažené s nudlemi a brambory.

[dropcap]1[/dropcap]Uvaříme brambory ve slupce nebo zbylé brambory z předchozího dne. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

[dropcap]2[/dropcap]Uvařte těstoviny v osolené vodě a opláchněte studenou vodou.

[dropcap]3[/dropcap]Maso nebo klobása nakrájíme a cibuli také na malé kousky.

[dropcap]4[/dropcap]Rozehřejte tuk na pánvi a osmažte cibuli. Přidejte maso nebo klobásy, brambory a těstoviny a vaříme společně.

[dropcap]5[/dropcap]Dochutíme solí a pepřem. Před podáváním posypeme pažitkou.

Ingredience:

  • 2 lžíceTuk nebo olej (na smažení)
  • 300 g Masa nebo uzeniny
  • 300 g brambor
  • 200 g Nudlí (podle chuti)
  • 1 špetka Sole a pepře
  • 1 trs Pažitky (jemně nasekané)
  • 1 ks cibule