Plněná hovězí roláda na červeném víně

Plněné hovězí maso olivami v omáčce z červeného vína vydá za vydatné slavnostní jídlo. Tento recept na hovězí roláda je připraven rychle.

[dropcap]1[/dropcap]Pro hovězí roládu jsou potřeba tenké hovězí řízky, dochutíme je solí a pepřem a potřeme jemně estragonovou hořčicí. Na každý řízek dáme plátek slaniny a nakrájíme na proužky mrkev.
Maso srolujeme a spojíme párátkem. Rolky nyní smažíme v sádle ze všech stran.

[dropcap]2[/dropcap]Při pečení hrubě nakrájíme cibuli a dáme smažit. Přidáme rajský protlak a krátce vaříme. S trochou bílého vína a červeného vína zalijeme hovězí vývar a dochutíme špetkou majoránky.

[dropcap]3[/dropcap]Nyní přidáme opět horké rolky a vaříme asi 1 hodinu na mírném ohni.
Pak znovu vyjměte maso a podlijte pomerančovým džusem a brusinkami a dochutíme solí a pepřem.
Konečně přidáme kukuřičnou mouku, kterou  rozpustíme v červeném víně a přilijeme do omáčky a povaříme.

Ingredience:

  • 4 lžíce estragonové hořčice
  • 4 ks mrkve
  • 2 lžíce kukuřičné mouky
  • 1 špetka majoránky
  • 1 sklenka pomerančového džusu
  • 1 trs petržele
  • 1 hrst brusinek
  • 4 ks hovězích řízků
  • 0,75 l hovězího vývaru
  • 0:25 l červeného vína
  • 1 špetka soli a pepře
  • 2 lžíce sádla
  • 1 ks celeru
  • 4 ks slaniny
  • 2 dl rajčatového protlaku
  • 1 sklenka bílého vína
  • 2 ks cibule (střední velikost)