Omyjte pořádně okurky. Nakrájíme cibulku a křen na cm silné plátky. Okurku i s cibulí a křenem naskládáme po vrstvách do kamenného hrnce. Nejlépe, pokud lze hrnec vzduchotěsně uzavřít.
Z vody, octa a koření si vyvaříme odvar. Tvrdé okurky vložíme přímo do něj. Nyní nalijeme přes síto na okurky. Zatížíme talířem a uzavřeme vzduchotěsně alespoň na 10 dní.
Ingredience:
- 5kg Okurek
- 3 velké Cibule
- 200 g Křen
- 3 l Voda
- 3 / 4 l Ocet, 10%
- 300 g Cukr
- 150 g Sůl
- 1 svazek kopru
- 2 lžíce ,Pepře a hořčice
- 1 sáček tvrdých okurek
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup