Rajská od babičky

Nejdříve si připravíme sekanou. Do mísy vložíme až na olej všechny ingredience a promícháme je. Ze směsi vytvoříme šišku, kterou dáme do předehřáté trouby na olejem vymazaný plech. Samozřejmě během pečení políváme výpečkem až je šiška dozlatova. Omáčku si připravíme v hrnci, kde si rozpustíme máslo s olejem, přidáme, bobkový list, hřebíček, nové koření, pepř a zasypeme moukou. Vytvoříme jíšku, přidáme protlak a necháme krátce orestovat, pak zalijeme vodou a znovu promícháme. Nakrájíme si papriku, kterou přidáme do hrnce a dodáme dle chuti sůl a cukr.  Po vaření vyndáme koření. Podáváme buď s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

 

Omáčka:

  • Rajský protlak 140 g
  • Červená paprika 1 ks
  • Máslo 2 lžíce
  • Olej 2 lžíce
  • Hladká mouka 3 lžíce
  • Bobkový list 2 ks
  • Nové koření
  • kuličky 5 ks
  • Pepř
  • kuličky 5 ks
  • Hřebíček 2 ks
  • Sůl
  • Cukr krupice

Sekaná: 

  • Mleté maso mix (vepřové hovězí) 1/2 kg
  • Červená paprika 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Paprika – sladká 1 lžička
  • Sůl
  • Pepř
  • Česnek 2 stroužky
  • Houska 1 ks
  • Vejce 1 ks
  • Voda 3 lžíce
  • Olej