Reisfleisch

Maso (krůtí, kuřecí nebo vepřové maso – nejlépe se hodí dušené vepřové maso) nakrájíme na kostičky (cca 3×3 cm).
Oloupejte cibuli, nakrájíme na malé kousky a orestujeme na velké pánvi s trochou oleje a stále mícháme.
Přidáme masové kostky s restovanou cibulí do hrnce a necháme upéct.
Přidáme papriku a hovězí vývar – maso musí být zcela ponořené.
Přidáme sůl, pepř, kmín, majoránku, bobkový list a nakrájené stroužky česneku a také rýži. (Se zavřeným víkem) necháme podusit 50-60 minut dokud je přítomna voda v hrnci.

  • 0,5 l vývaru
  • 1 špetka kmínu
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 špetka majoránky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 ks pálivé Papriky
  • 3 ks sladké Papriky
  • 1 špetka pepře
  • 300 g rýže
  • 1 špetka sole
  • 0,5 kilogram vepřové masa
  • 2 ks cibule