Tirolský gröstl

[dropcap]1[/dropcap]Omyjte brambory, uvařte, oloupejte a necháme vychladnout, poté nakrájíme na plátky.
Vařené hovězí maso nakrájíme na hrubé nudličky.
Nakrájíme cibuli na jemno a osmažíme ve velké pánvi s olejem.

[dropcap]2[/dropcap]Brambory a hovězí přidáme na pánev pokračovat v pečení – se solí, pepřem, majoránkou a kmínu koření.
Osmažíme dozlatova.

[dropcap]3[/dropcap]V druhé pánvi rozehřejte trochu másla, rozklepneme vejce a uděláme smažená vejce smažit.
Podáváme smažená vejce s Gröstl.

Ingredience:

  • 1 máslo
  • 4 ks vajíček
  • 1 nať nasekané petrželky
  • 250 g vařeného hovězí
  • 1 špetka římského kmínu
  • 600 g brambor
  • 1 špetka majoránky
  • 2 dcl oleje
  • 1 špetka sole a pepře
  • 1 ks cibule