Na jemno si nakrájíme cibuli, mrkev a celer. Prolisujeme česnek a vše opečeme na olivovém oleji asi 5 minut. Na větším ohni přidáme maso a osmahneme dohněda. Případné hrudky rozmačkáme vidličkou. Přidáme vývar, víno, cukr, petrželku a rajské. Vše uvedeme do varu a poté snížíme teplotu. Vaříme hodinu a půl za občasného promíchávání. Přidáme sůl a pepř. Nato si uvaříme těstoviny. Nepromícháváme je, jen těstoviny přelijeme směsí a nazdobíme parmazánem a petrželkou.
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 prolisované stroužky česneku
- 1 najemno nakrájená velká cibule
- 1 najemno nakrájená mrkev
- 1 najemno nakrájený řapík celeru
- 500g mletého hovězího masa
- 500ml hovězího vývaru
- 1 a půl hrnku červeného vína
- 850 g drcených nebo krájených konzervovaných rajčat
- 1 lžička cukru
- 1/4 hrnku nakrájené čerstvé petrželky
- 500 g špaget
- nastrouhaný parmazán na ozdobu
- sůl a pepřJaké víno k těstovinám? Vyberte si na Alkohol.cz, kde vám také ochotně poradí s výběrem.
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup