Boloňské špagety

Na jemno si nakrájíme cibuli, mrkev a celer. Prolisujeme česnek a vše opečeme na olivovém oleji asi 5 minut. Na větším ohni přidáme maso a osmahneme dohněda. Případné hrudky rozmačkáme vidličkou. Přidáme vývar, víno, cukr, petrželku a rajské. Vše uvedeme do varu a poté snížíme teplotu. Vaříme hodinu a půl za občasného promíchávání. Přidáme sůl a pepř. Nato si uvaříme těstoviny. Nepromícháváme je, jen těstoviny přelijeme směsí a nazdobíme parmazánem a petrželkou.

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 1 najemno nakrájená velká cibule
  • 1 najemno nakrájená mrkev
  • 1 najemno nakrájený řapík celeru
  • 500g mletého hovězího masa
  • 500ml hovězího vývaru
  • 1 a půl hrnku červeného vína
  • 850 g drcených nebo krájených konzervovaných rajčat
  • 1 lžička cukru
  • 1/4 hrnku nakrájené čerstvé petrželky
  • 500 g špaget
  • nastrouhaný parmazán na ozdobu
  • sůl a pepřJaké víno k těstovinám? Vyberte si na Alkohol.cz, kde vám také ochotně poradí s výběrem.

Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup