Penne s kuřecím masem

Vezmeme si zapékací misku a jemně ji vymažeme máslem. Osolenou vodu ve velkém hrnci přivedeme k varu, přidáme olej a uvaříme v něm penne doměkka. Těstoviny scedíme a udržujeme v teplém stavu.

Použijeme vejce a všleháme je do připraveného sýra, přidáme sůl a pepř. Rozdělíme si těstoviny na polovinu a rozložíme do zapékací misky. Tuto polovinu pokryjeme bazalkou. Poté přidáme vrstvu směsi vajec a sýra, přidáme mozzarellu a zbytek listů bazalky. Poté přijde druhá polovina penne a znovu směs vajec a sýra. Navrch přijde nastrouhat parmazán. Zapékáme v troubě na 190 °C 40 minut.

  • 4 lžíce parmazán
  • máslo
  • 100 g mozarella
  • 400 g penne
  • 2 ks vejce
  • 4 snítkyčerstvá bazalka
  • 350 g ricotta
  • 1 lžíce olivový olej
  • bazalka
  • pepř
  • sůl

Chcete připravit dokonalou a stylovou večeři pro své přátele? Nezapomeňte na kvalitní víno, k boloňským špagetám se skvěle hodí Domaine Condamine Bertrand Syrah Rosé.