Je libo moučník se šťavnatým ananasem a broskvemi?

Patříte k ženám, které rády tráví čas v kuchyni, a ráda byste na nedělní stůl upekla lahodný dezert? Inspiraci najdete jistě ve své oblíbené tištěné kuchařce, na internetu i u kamarádky v kuchařce.

Moučník z broskví a ananasu

Velký úspěch můžete sklidit nabídnutím moučníku s ovocným pudinkem z broskví a ananasu. Konzervovaný ananas i broskve můžete koupit od společnosti BMC Brno. Ovoce v konzervách upravené na plátky i kostky budou chutnat stejně šťavnatě jako čerstvé letní ovoce ze zahrádky. Tento sladký pokrm se stane příjemným zpestřením nedělního odpoledne. Jistě za něj sklidíte velkou chválu u manžela i dětí. Navíc je naprosto jednoduchý, takže se nemusíte bát, že byste jej na poprvé zkazila. Na moučník s ovocným pudinkem z broskví a ananasu budete potřebovat dvě velká vejce, horkou vodu, olej, ovoce z kompotu, polohrubou mouku, podmáslí, čokoládu, jedlou sodu, vanilkový cukr a šlehačku. Rosol připravíte z pudinku, malého kompotu s broskví a malého kompotu s ananasem.

Jak připravit štavnatý moučník?

Nejprve připravíte z vejce, cukru, vody a oleje pěnu. Poté přidáte postupně podmáslí a nakonec mouku se sodou. Vyhotovené těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem. Těsto pečte v rozehřáté troubě na 170 stupňů přibližně dvacet pět minut. Mezi tím si oba kompoty i se šťávou rozmixujte ponorným mixérem, přidejte ke směsi dva vanilkové pudinky a opět zamíchejte. Společně s vanilkovým cukrem připravenou směs povařte, dokud směs nebude bublat. Upečený moučník potřete ovocnou směsí a nakonec jej vychladlý potřete šlehačkou. Na závěr můžete moučník ozdobit mátou, nastrouhanou čokoládou a kouskem ovoce.