Klasické knedlíčky

Pro lahodné knedlíčky nejprve rozřízneme pečivo na tenké plátky (5-10 mm) – samozřejmě můžete použít také hotové kostky chleba (cca 300 gramů). Teplým mlékem zalijeme chléb. Necháme vylouhovat 1/2 až 3/4 hodiny.

Poté přidáme sůl, pepř, muškátový oříšek, jemně nasekáme petrželku a společně s vejci uhněteme těsto.  Tence nakrájenou cibulku lehce osmahneme na pánvi. Tu poté vložíme do těsta. Na ruce si dáme větší množství mouky a vytvoříme libovolně velké knedlíčky – v tomto případě vytvoříme koule.

Knedlíky poté vaříme ve velkým hrnci ve vroucí osolené vodě po dobu 20 – 30 minut.

  • 1 máslo
  • 2 ks vajíček
  • 300 g Mouky (pro formování knedlíků)
  • 0,5 l mléka
  • 1 muškátový oříšek
  • 1 opasek petržel
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka sole
  • 0,5 kg Bílého chleba nebo rohlíků (2 – 3 dny staré)
  • 1 cibule