Jak uchovat potraviny dlouho čerstvé? Jednou z možností je konzervování. Díky konzervování není problém dát si třeba uprostřed zimy jahody, nebo exotické ovoce. Je pravdou, že ovoce z konzervy nechutná stejně jako čerstvě utržené, ale na druhou stranu je snadněji dostupnější a za příznivé ceny.
Co nejvíce konzervujeme?
Mezi nejčastější ovoce, se kterým se tzv. v plechovce potkáváme, patří broskve, mandarinky, meruňky nebo ananas. Právě konzervovaný ananas je velmi oblíbený, protože na rozdíl od čerstvého ananasu se dá u nás sehnat po celý rok a chuťově je vynikající. Při výběru máte hned několik variant balení. Kromě různých gramáží si můžete vybrat, zda chcete ananas na kousky nebo na kolečka. Vynikající ananas dováží společnost BMC Brno a pod značkou Bassta si můžete vybrat ze široké nabídky španělských potravin v gastrobalení. Na stránkách www.bassta.cz/ananas/ si můžete vybrat balení, které nejlépe vyhovuje vašim potřebám. Kromě ananasu zde seženete také broskve, hrozny, hrušky, meruňky a pro nerozhodné je ideální volbou ovocný koktejl. Nabídku konzerv z kvalitních zdrojů oceníte zejména, pokud jste majiteli restaurace, kavárny nebo cukrárny.
Poohlédněte se po kvalitním zboží
Najít skutečně kvalitní konzervované ovoce je totiž docela problém. Mnohdy nedostanete přesně to, co vám prodejce slibuje. U značky Bassta máte záruku té nejvyšší kvality. Navíc na jejich stránkách seženete kromě ovoce také další výrobky ve výhodném gastrobalení, především zeleninu, olivy, mořské plody a pro španělskou kuchyni zcela nezbytný olivový olej. Díky gastrobalení budete mít jistotu, že vám nikdy nebude nic chybět. Pamatujte však na to, že tyto produkty je po otevření potřeba skladovat velmi krátce a výhradně v chladu. Pokud jste byli až dosud k ovoci a zelenině v konzervách skeptičtí, je načase poznat jejich výhody.