Plněné hovězí maso olivami v omáčce z červeného vína vydá za vydatné slavnostní jídlo. Tento recept na hovězí roláda je připraven rychle.
[dropcap]1[/dropcap]Pro hovězí roládu jsou potřeba tenké hovězí řízky, dochutíme je solí a pepřem a potřeme jemně estragonovou hořčicí. Na každý řízek dáme plátek slaniny a nakrájíme na proužky mrkev.
Maso srolujeme a spojíme párátkem. Rolky nyní smažíme v sádle ze všech stran.
[dropcap]2[/dropcap]Při pečení hrubě nakrájíme cibuli a dáme smažit. Přidáme rajský protlak a krátce vaříme. S trochou bílého vína a červeného vína zalijeme hovězí vývar a dochutíme špetkou majoránky.
[dropcap]3[/dropcap]Nyní přidáme opět horké rolky a vaříme asi 1 hodinu na mírném ohni.
Pak znovu vyjměte maso a podlijte pomerančovým džusem a brusinkami a dochutíme solí a pepřem.
Konečně přidáme kukuřičnou mouku, kterou rozpustíme v červeném víně a přilijeme do omáčky a povaříme.
Ingredience:
- 4 lžíce estragonové hořčice
- 4 ks mrkve
- 2 lžíce kukuřičné mouky
- 1 špetka majoránky
- 1 sklenka pomerančového džusu
- 1 trs petržele
- 1 hrst brusinek
- 4 ks hovězích řízků
- 0,75 l hovězího vývaru
- 0:25 l červeného vína
- 1 špetka soli a pepře
- 2 lžíce sádla
- 1 ks celeru
- 4 ks slaniny
- 2 dl rajčatového protlaku
- 1 sklenka bílého vína
- 2 ks cibule (střední velikost)