Nejdříve si připravíme sekanou. Do mísy vložíme až na olej všechny ingredience a promícháme je. Ze směsi vytvoříme šišku, kterou dáme do předehřáté trouby na olejem vymazaný plech. Samozřejmě během pečení políváme výpečkem až je šiška dozlatova. Omáčku si připravíme v hrnci, kde si rozpustíme máslo s olejem, přidáme, bobkový list, hřebíček, nové koření, pepř a zasypeme moukou. Vytvoříme jíšku, přidáme protlak a necháme krátce orestovat, pak zalijeme vodou a znovu promícháme. Nakrájíme si papriku, kterou přidáme do hrnce a dodáme dle chuti sůl a cukr. Po vaření vyndáme koření. Podáváme buď s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.
Omáčka:
- Rajský protlak 140 g
- Červená paprika 1 ks
- Máslo 2 lžíce
- Olej 2 lžíce
- Hladká mouka 3 lžíce
- Bobkový list 2 ks
- Nové koření
- kuličky 5 ks
- Pepř
- kuličky 5 ks
- Hřebíček 2 ks
- Sůl
- Cukr krupice
Sekaná:
- Mleté maso mix (vepřové hovězí) 1/2 kg
- Červená paprika 1 ks
- Cibule 1 ks
- Paprika – sladká 1 lžička
- Sůl
- Pepř
- Česnek 2 stroužky
- Houska 1 ks
- Vejce 1 ks
- Voda 3 lžíce
- Olej
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup