Pro přípravu řezů s vaječným likérem si nejprve vyšleháme samotné žloutky s cukrem, přilijeme horkou vodu, vše promícháme a dodáme ušlehaný sníh z bílků. Ještě přidáme mouku, kakao a prášek do pečiva. Piškot pečeme na klsické plechu a po vychladnutí jej potřeme marmeládou.
Pro krém budeme potřebovat uvařit z mléka a pudinkového prášku puding. Ještě do horkého pudingu vmícháme vaječný koňak a vše důkladně promícháme. Necháme jej vychladnout. Rozšleháme si máslo s cukrem a přidáváme postupně na puding a šleháme.
Hotový krém dáme na piškot, potřeme znovu marmeládou a navrch dáme šlehačku s cukrem a kakaem. Ozdobíme už jen pak podle sebe.
Ingredience:
Piškot:
- 5 vajec
- 3 lžíce moučka cukr
- 2 lžíce oleje
- 2-3 lžíce horké vody
- 5 lžic polohrubé mouky
- 2 lžíce kakaa
- ½ prášku do pečiva
- marmeláda
Krém:
- 750 ml mléka
- 3 vanilkové pudinky
- 200ml vaječného koňaku
- 250g másla
- 3 lžíce moučka cukr
Pařížská šlehačka:
- 2 rostlinné šlehačky na šlehání
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce kakaa
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup