Kynuté buchty

Nejprve si musíme udělat kvasnice z vlažného a oslazeného mléka. Kvasnice vlijeme do misky s moukou, přidáme sůl, máslo a vejce. Ručně vypracujeme těsto a necháme jej na teplejším místečku vykynout.  Po 20 minutách těsto přemícháme a necháme opět dál kynout. Na vále si těsto rozdělíme na 15 hromádek, roztaháme je pomocí válečku doprostřed dáme kopec marmelády.

Připravíme si vymazaný pekáč a opatrně pokládáme na něj těsto, každou buchtu pomažeme olejem a necháme alespoň 10 minut odpočinout. Do předehřáté trouby vložíme pekáč a pečeme 20 minut. Upečené buchty pocukrujeme a připravíme na talíř.
Ingredience:

  • 200 g hladké mouky
  • 200 g polohrubé mouky
  • 250 ml. mléka
  • 25 g droždí
  • 1 ČL cukru
  • 1 vejce
  • 50 g rozpuštěného másla
  • špetka soli
  • olej
  • marmeláda