Špenátové knedlíky

[dropcap]1[/dropcap]Nejprve necháme špenát rozmrazit a poté ho nasekáme – můžeme použít také čerstvý špenát.
Nyní nakrájíme cibuli na jemno a osmažíme na tuku.

[dropcap]2[/dropcap]Chlebové kostičky smícháme s vejci, mlékem, špenátem, cibulí a špetkou sole.
Umístěte mouku do směsi a mokrýma rukama tvoříme knedlíky. Pokud je těsto příliš měkké, přidáme strouhanku. Vložíme do vroucí osolené vody na 15 minut.

[dropcap]3[/dropcap]Špenátové knedlíky polijeme s hnědým máslem a nastrouhaný parmazánem.

Ingredience:

  • 50 g másla
  • 2 ks vajíček
  • 3 dkg strouhaného parmezánu
  • 1 ks malé cibule
  • 0125 l vlažného mléka
  • 200 g mouky
  • 1 špetka sole
  • 350 g chlebových kostek
  • 750 g mraženého špenátu