Nakrájíme si na drobno cibulku, osmahneme ji na oleji, přidáme sůl, kmín a papriku. Maso si nakrájíme na kostičky, podlijeme vodou a podusíme půl hodinky. Poté přidáme nakrájeném zelí a podusíme doměkka.
V mléce z konzervy rozmícháme mouku a zalijeme to směsí masa a zelí. Povaříme cca 10 minut. Mezitím si nakrájíme slaninu na kostičky a vyškvaříme. Slaninu dáme k masu a dochutíme vegetou, cukrem nebo pálivou paprikou. Podáváme s houskovým knedlíkem.
- 40 g uzená slanina
- 1 – 2 lžic hladká mouka
- 1 plechovka neslazené kondenzované mléko
- 1 lžička mletá sladká paprika
- 2 lžíce olej nebo sádlo
- 2 – 3 ks cibule
- 500 g vepřové maso
- 250 g kysané zelí
- cukr
- mletá pálivá paprika
- drcený kmín
- papriková vegeta
- sůl
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup