Pro frikadelky necháme strouhanku namočenou ve smetaně 10 minut. Oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno. Omyjeme petrželku a nakrájíme. osmažíme nakrájenou cibulku na másle společně s petrželkou. Vše necháme vychladnout.
Mleté hovězí maso dáme do misky, přidáme cibuli, petržel a kapary plus vejce. Dokonale uhněteme. Masovou směs ochutíme kajenským pepřem. Pokud je to nutné přidáme do směsi více strouhanky, aby byla směs tvárná. Navlhčenou rukou vytvoříme z těsta 8 placiček.
Rozehřejeme olej na pánvi a smažíme. Každou stranu 7 až 10 minut. mezitím si nakrájíme mrkev na plátky, posypeme cukrem a smažíme za stálého míchání. Přilijte vývar a dochuťte solí a pepřem. Smíchejte kukuřičný škrob společně se šlehačkou. Vaříme spolu se zeleninou.
Usmažené frikadely dáme na talíř, přidáme nakrájený estragon, podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory. Jako jinou variantu můžeme servírovat s malými sýrovými kostky.
Ingredience:
- 2 lžíce strouhanky
- 6 lžic Šlehačky
- 1 Cibule
- 1 svazek Petržele
- 1 polévková lžíce Kapary
- 500 g Mleté hovězí maso
- 1 vejce
- 4 lžíce oleje a trochu másla
- Kajenský pepř a sůl
- 800 g Mrkve
- 2 lžíce Oleje
- 1 lžička Cukru
- 1 / 4 l Zeleninového vývaru
- Sůl a pepř
- 2 lžičky Kukuřičného škrobu
- 100 g Šlehačky
- Estragon
- Sýr