Pečená vepřová žebra na medu

Pro marinádu budeme potřebovat olej, hořčici, med, kečup, worcester, česnek a chilli. Můžeme přidat i cukr. Žebírka osolíme a opepříme a naložíme do druhého dne. V pekáčku je pak podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a dáme do předehřáté trouby na 200 °C po dobu cca 90 minut. K žebírkům můžeme přidat nakrájenou cibulku usmaženou dozlatova. Podáváme s chlebem.

  • 1,5 kg vepřová žebra
  • 6 lžic olej
  • 2 lžíce kečup
  • 1 lžíce worcesterská omáčka
  • 1 palička česnek
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 lžíce med
  • 1 díl zakysaná smetana
  • 1 díl jogurt
  • pepř
  • sůl
  • 3 stroužky česnek
  • 6 ks cibule
  • škrobová moučka