Pro výrobu císařských trhanců nejprve nasypeme do mísy mouku, sůl, žloutky a sušené mléko a umeteme do hladka. V jiné misce vytvoříme z bílků tuhý sníh a vmícháme ho do těsta.
Na mělké pánvi vytvoříme z másla pěnu a zalijeme těstem, pomalu pečeme z obou stran. Poté vložíme pánev do předehřáté trouby na 180 ° C a pečeme po dobu 12-15 minut dozlatova.
Poté stačí vyjmout pánev z trouby a roztrhat hotové těsto vidlicemi do nepravidelných kusů. Přidáme rozinky, dobře promícháme a necháme ještě 1 minutu péct v troubě. Podáváme posypané cukrem spolu s jakýmkoliv kompotem nebo jablečným pyré.
- 40 g másla
- 4 ks vajíčka
- 200 g hladké mouky
- 300 ml mléka
- 30 g rozinek
- 1 špetka sole
- 1 špetka Moučkového cukru
- 30 g cukr
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup