Pro pepřovou omáčkou nameleme 2/3 pepře v hmoždíři na hrubo. Ve velké nepřilnavé pánvi rozpustíme máslo, pak posypeme pepřem a smažíme po dobu 10-15 minut (na mírném ohni).
Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme na malé kousky. Smíchejte cibuli s pepřem a podusíme tak dlouho, dokud cibule nebude hotová.
S trochou portského vína přidejte polovinu vývaru a snížíme teplotu na polovinu (vždy míchání velmi rychle). Nakonec přidejte zbývající vývar a nechte vařit znovu krátce.
Nakonec vmíchejte šlehačko a na požadované konzistenci můžeme přidat ještě koření se solí a pepřem.
Ingredience:
- 300 ml Vývaru (hovězí)
- 5 lžic másla
- 3 lžíce Pepře
- 100 ml Port vína (červeného)
- 1 špetka sole
- 250 ml šlehačky
- 1 ks cibule
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup