Babiččin bramborový guláš

Pro bramborový guláš nejprve na pánvi rozpustíme margarín a osmahneme oloupanou na jemno nakrájenou cibuli.  Přidáme prolisovaný česnek. Dále papriku na chviličku a vše zalijeme vodou.

Oloupané na kostičky nakrájené brambory vložíme do hrnce. Přidáme kmín, sůl, pepř, bobkový list, majoránku a bujón a za stálého míchání vaříme, dokud nebudou brambory hotové. V misce ušleháme zakysanou smetanu s moukou a přidáme do guláše, dobře promícháme a znovu krátce povaříme. V případě potřeby přidáme rajčatový protlak.

Nakonec nakrájíme frankfurtské párky na malé kousky a přidáme. Silněji opepříme a osolíme. Odstraníme bobkový list a podáváme.

  • 1 pár frankfurtských párků
  • 5 ks velkých  Brambor
  • 1 stroužek česneku
  • 1 špetka kmínu
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 špetka majoránky
  • 1 lžíce margarínu
  • 2 dkg mouky
  • 2 ks Paprik
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka sole
  • 2 ks zakysané smetany
  • 1 ks bujónu
  • 2 ks rajčatového protlaku
  • 500 ml vody
  • 1 ks Cibulevelké
Sdílejte
Předchozí článekŠpécle
Další článekBabiččino pyré