Králíka musíme očistit, přidáme slaninu a sůl. Na rozpálený pekáč poklademe na proužky nakrájenou cibulku, očištěnou zeleninu, přidáme králíka, osmahneme, podlijeme a pečeme asi hodinu. Poté podlijeme vínem, zalijeme octem a přidáme šípky a jíšku. Ochutíme citrónovou kůrou, přidáme zkaramelizovaný cukr a jemně povaříme. Pekáč vyndáme, procedíme šťávu, přidáme smetanu, dochutíme a krátce povaříme ještě.
- 2 dl smetana
- 100 g máslo
- 1 ks králík
- 1/2 ks citron
- 1 lžíce sušené šípky
- 1 – 2 ks cibule
- sůl
- 1 – 2 ks petržel
- 1/2 ks celer
- 2 lžíce světlá hotová jíška
- 1 lžíce ocet
- 2 lžíce červené víno
- 2 ks mrkev
- 1 lžíce zkaramelizovaný cukr
- 100 gslanina
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup