Kančí kýta s houbami

Nejprve si zpracujeme kančí maso, odstraníme tuk a blány. Maso protkneme se stroužky česneku a slaninou.

Na pánvi se hezky do zlatova orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme kančí maso a osmažíme krátce po obou stranách. Přidáme kečup, vodu, celý pepř a podusíme. Maso musíme podlévat teplou vodou nebo vývarem. Až je maso měkké, vyndáme ho ven a zbylou šťávu vysmažíme na tuku, přidáme mouku, smažíme a podléváme vodou. Omáčku necháme přejít varem, prolisujeme ji a dodáme podušené houby. Přidáme ještě plátky masa a podusíme. Můžeme podávat spolu s vařenými brambory neb houskovým knedlíkem.

Ingredience:

  • 1 ks velká cibule
  • sůl
  • 0,5 kg kančí kýta
  • 10 kuliček celý pepř
  • 200 g houby
  • 5 stroužků česnek
  • mletý černý pepř
  • 1 – 2 lžic hladká mouka
  • kmín
  • 20 – 30 g slanina
  • 2 lžíce sladký kečup