Pro lahodné knedlíčky nejprve rozřízneme pečivo na tenké plátky (5-10 mm) – samozřejmě můžete použít také hotové kostky chleba (cca 300 gramů). Teplým mlékem zalijeme chléb. Necháme vylouhovat 1/2 až 3/4 hodiny.
Poté přidáme sůl, pepř, muškátový oříšek, jemně nasekáme petrželku a společně s vejci uhněteme těsto. Tence nakrájenou cibulku lehce osmahneme na pánvi. Tu poté vložíme do těsta. Na ruce si dáme větší množství mouky a vytvoříme libovolně velké knedlíčky – v tomto případě vytvoříme koule.
Knedlíky poté vaříme ve velkým hrnci ve vroucí osolené vodě po dobu 20 – 30 minut.
- 1 máslo
- 2 ks vajíček
- 300 g Mouky (pro formování knedlíků)
- 0,5 l mléka
- 1 muškátový oříšek
- 1 opasek petržel
- 1 špetka pepře
- 1 špetka sole
- 0,5 kg Bílého chleba nebo rohlíků (2 – 3 dny staré)
- 1 cibule
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup