Pro marinádu budeme potřebovat olej, hořčici, med, kečup, worcester, česnek a chilli. Můžeme přidat i cukr. Žebírka osolíme a opepříme a naložíme do druhého dne. V pekáčku je pak podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a dáme do předehřáté trouby na 200 °C po dobu cca 90 minut. K žebírkům můžeme přidat nakrájenou cibulku usmaženou dozlatova. Podáváme s chlebem.
- 1,5 kg vepřová žebra
- 6 lžic olej
- 2 lžíce kečup
- 1 lžíce worcesterská omáčka
- 1 palička česnek
- 2 lžíce hořčice
- 2 lžíce med
- 1 díl zakysaná smetana
- 1 díl jogurt
- pepř
- sůl
- 3 stroužky česnek
- 6 ks cibule
- škrobová moučka
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup