Svíčková na medu

Suché víno si předehřejeme, přidáme sůl, pepř a med. Vše krátce povaříme. Svíčkovou nakrájíme na plátky a dáme alespoň na hodinu do marinády. Dále si nakrájíme jablka na osminky a opečeme na hranolky nakrájenou slaninu na suché pánvi.  Do výpečku vložíme jablka, které podlijeme džusem a necháme 5 minut vařit.

Vyndáme si marinované plátky masa a opečeme po obou stranách. Výpeček zaprášíme moukou, přidáme zbylou marinádu a orestujeme. Přilijeme smetanu a vaříme spolu s jablky. Dle chuti přidáme sůl. Servírujeme spolu s anglickou slaninou a posypeme kolečky pórku.

  • 100 ml jablečný džus
  • sůl
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 150 g anglická slanina
  • 500 g jablko
  • plátky hovězí svíčková (150g)
  • 3 lžíce olej
  • 1 kelímek zakysaná smetana
  • 1 lžička drcený barevný pepř
  • 1 lžička sůl
  • 120 ml bílé víno
  • 3 lžíce med