Předehřejme si troubu na 200 ° C. Připravíme si husu, umyjeme zevnitř i z vnějšku a usušíme. Omyjeme jablka, oloupeme, nakrájíme na půlky, odstraníme jádra a nakrájíme na kostičky. Očistíme pórek, omyjeme a nakrájíme jej na kroužky.
Přidáme mleté maso se strouhankou, majoránku, oregano, kešu celé a směs koření, jablečné kostičky plus pórek a vše smícháme. Naplníme husu touto směsí a uzavřeme břišní část jehlicí. Křídla svážeme kuchyňským provázkem. Směsí slunečnicového oleje a koření potřeme celou husu. Do plechu nalijeme vodu a pečeme břichem nahoru asi 4 hodiny. Po hodině pečení podlijeme omáčkou. Cca. 30 minut před koncem vaření husu několikrát propíchněte těsně pod kůží.
Po skončení vaření dolijeme 3/4 l vody. Omyjeme jablka, oloupeme, nakrájíme na poloviny a odstraníme jadřince. Nakrájíme na kostičky, zahřejme v hrnci společně se slunečnicovým olejem, přidáme zázvor a kešu a vše smažíme 3 minuty. Husu nakrájíme na plátky a můžeme podávat s omáčkou.
Ingredience:
- 3 ks Jablka
- 50 g Kešu
- 500 g Sekaný
- 1 husa (cca 3 kg)
- 1 ks zázvor (asi 2 cm)
- 1 kskuchyňského provázku
- 1 Pórek
- Majoránka
- Oregano
- 2 ks Špejle
- 5 lžic strouhanky
- 5 lžic Slunečnicového oleje
- 250 g Měkkého tvarohu
- 1 sklenice Vody
- 4 lžic Koření na kachnu
- 1 Skořice