Vídeňské císařské trhance

Pro výrobu císařských trhanců nejprve nasypeme do mísy mouku, sůl, žloutky a sušené mléko a umeteme do hladka. V jiné misce vytvoříme z bílků tuhý sníh a vmícháme ho do těsta.

Na mělké pánvi vytvoříme z másla pěnu a zalijeme těstem, pomalu pečeme z obou stran. Poté vložíme pánev do předehřáté trouby na 180 ° C a pečeme po dobu 12-15 minut dozlatova.

Poté stačí vyjmout pánev z trouby a roztrhat hotové těsto vidlicemi do nepravidelných kusů. Přidáme rozinky, dobře promícháme a necháme ještě 1 minutu péct v troubě. Podáváme posypané cukrem spolu s jakýmkoliv kompotem nebo jablečným pyré.

  • 40 g másla
  • 4 ks vajíčka
  • 200 g hladké mouky
  • 300 ml mléka
  • 30 g rozinek
  • 1 špetka sole
  • 1 špetka Moučkového cukru
  • 30 g cukr