Amaretti

Předehřejeme si troubu na 180 °C a zároveň si z bílků našleháme sníh. Do připravené misky si nasekáme mandličky, přidáme ušlehaný sníh, cukr, skořici, vodu, citrónovou kůru a sůl. Vše se musí důkladně promíchat. Plech si řádně promastíme máslem, vezmeme lžičku a vykrojíme kousek těsta a vytvoříme z něj na plechu kuličku. Dbejte na to, aby jste je nadávali moc blízko u sebe. Pečeme asi dvacet minut, až jsou amaretti jemně nahnědlé. Hotové musí křupat a uvnitř musí být měkké.

  • 4 ks Bílek,
  • 500 g Mandle  neloupané ,
  • 50 g Hořké mandle ,
  • 500 g Cukr,
  • 1 lžíce skořice,
  • 2 ks kůra z citrónu,
  • 80 ml Voda,
  • Sůl