Nejprve si zpracujeme kančí maso, odstraníme tuk a blány. Maso protkneme se stroužky česneku a slaninou.
Na pánvi se hezky do zlatova orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme kančí maso a osmažíme krátce po obou stranách. Přidáme kečup, vodu, celý pepř a podusíme. Maso musíme podlévat teplou vodou nebo vývarem. Až je maso měkké, vyndáme ho ven a zbylou šťávu vysmažíme na tuku, přidáme mouku, smažíme a podléváme vodou. Omáčku necháme přejít varem, prolisujeme ji a dodáme podušené houby. Přidáme ještě plátky masa a podusíme. Můžeme podávat spolu s vařenými brambory neb houskovým knedlíkem.
Ingredience:
- 1 ks velká cibule
- sůl
- 0,5 kg kančí kýta
- 10 kuliček celý pepř
- 200 g houby
- 5 stroužků česnek
- mletý černý pepř
- 1 – 2 lžic hladká mouka
- kmín
- 20 – 30 g slanina
- 2 lžíce sladký kečup
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup