Liptovská pomazánka

Tento recept pochází z české kuchyně. Dnes je Liptov je typická rakouská pomazánka.

[dropcap]1[/dropcap]Za tímto účelem vezměte dostatek másla dobře promíchejte s tvarohem v misce – neměly by zůstávat kusy másla.
Oloupeme cibuli a velmi jemně také okurku, ančovičky, kapary a za stálého míchání přidáme do směsi tvarohu a másla.

[dropcap]2[/dropcap]Nyní přidáme zakysanou smetanu a hořčici, vmíchejte důkladně do hmoty. Ochutíme solí, pepřem, kmínem a paprikou dle vaší chuti.

Ingredience:

  • 150 g másla
  • 3 ks nakládaných okurek(sladká a kyselá)
  • 10 ks kapary
  • 1 lžíce kmínu
  • 1 lžíce  Papriky (sladké)
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka sole
  • 3 ks ančoviček
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce hořčice
  • 250 g tvarohu
  • 1 ks cibule