Pickles z kamenného hrnce

Omyjte pořádně okurky. Nakrájíme cibulku a křen na cm silné plátky. Okurku i s cibulí a křenem naskládáme po vrstvách do kamenného hrnce. Nejlépe, pokud lze hrnec vzduchotěsně uzavřít.

Z vody, octa a koření si vyvaříme odvar. Tvrdé okurky vložíme přímo do něj.  Nyní nalijeme přes síto na okurky. Zatížíme talířem a uzavřeme vzduchotěsně alespoň na 10 dní.

Ingredience:

  • 5kg Okurek
  • 3 velké Cibule
  • 200 g Křen
  • 3 l Voda
  • 3 / 4 l Ocet, 10%
  • 300 g Cukr
  • 150 g Sůl
  • 1 svazek kopru
  • 2 lžíce ,Pepře a hořčice
  • 1 sáček tvrdých okurek