Suché víno si předehřejeme, přidáme sůl, pepř a med. Vše krátce povaříme. Svíčkovou nakrájíme na plátky a dáme alespoň na hodinu do marinády. Dále si nakrájíme jablka na osminky a opečeme na hranolky nakrájenou slaninu na suché pánvi. Do výpečku vložíme jablka, které podlijeme džusem a necháme 5 minut vařit.
Vyndáme si marinované plátky masa a opečeme po obou stranách. Výpeček zaprášíme moukou, přidáme zbylou marinádu a orestujeme. Přilijeme smetanu a vaříme spolu s jablky. Dle chuti přidáme sůl. Servírujeme spolu s anglickou slaninou a posypeme kolečky pórku.
- 100 ml jablečný džus
- sůl
- 1 lžíce hladká mouka
- 150 g anglická slanina
- 500 g jablko
- 4 plátky hovězí svíčková (150g)
- 3 lžíce olej
- 1 kelímek zakysaná smetana
- 1 lžička drcený barevný pepř
- 1 lžička sůl
- 120 ml bílé víno
- 3 lžíce med
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup