Nejprve si připravíme fazole, alespoň na 4 hodiny je namočíme do studené vody. Poté se vrhneme na přípravu uzeného vývaru. Očistíme si kořenovou zeleninu a oloupeme cibuli. Očištěné uzené koleno vložíme do do studené vody a necháme vařit 30 minut. Vodu slijeme, koleno zalijeme vroucí vodou, přidáme cibuli, koření a kořenovou zeleninu. Vše vaříme doměkka. Maso obereme a nakrájíme na kostičky.
Oloupeme česnek a cibuli, jemně je orestujeme na sádle spolu s moukou. Jíšku zalijeme vývarem, přidáme fazole a vařím, poté přidáme nakrájené uzené a dochutíme solí a petrželkou. Polévku můžeme podávat s čerstvým pečivem.
- 2 ks cibule
- 250 g strakaté fazole
- 1,2 l uzený vývar z kolene a zeleniny
- 250 g kořenová zelenina
- 1 ks malé uzené koleno
- 2 stroužky česnek
- 2 lžíce vepřové sádlo
- 2 lžíce hladká mouka
- mletý černý pepř
- sůl
- 3 kuličky nové koření
- 10 kuliček celý černý pepř
- 1 ks bobkový list
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup