Roastbeef

Den před tím, než budeme jídlo podávat, odstraníme z masa blány,  opepříme, pokapeme portským, osolíme a pomažeme hořčicí. Do masa pořádně vmasírujeme tymiánové lístečky. Vše uzavřeme do sáčku a na 12 hodin dáme do lednice. Druhý den si maso cca 3 hodiny před přípravou vyndáme, předehřejeme si troubu na 120°C. Na rozpálenou pánev s olivovým olejem položíme osušené maso a zprudka opečeme ze všech stran. Maso poté vložíme do pekáče a v troubě pečeme cca 50 minut. Hotový roastbeef necháme odpočívat půl hodiny, aby se šťáva uvnitř rovnoměrně rozložila a maso bylo šťavnaťoučké a křehoučké.

  • 1000 g nízkého roštěnce
  • 2 lžíce portského vína
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • mořská sůl
  • čerstvě mletý pepř