Den před tím, než budeme jídlo podávat, odstraníme z masa blány, opepříme, pokapeme portským, osolíme a pomažeme hořčicí. Do masa pořádně vmasírujeme tymiánové lístečky. Vše uzavřeme do sáčku a na 12 hodin dáme do lednice. Druhý den si maso cca 3 hodiny před přípravou vyndáme, předehřejeme si troubu na 120°C. Na rozpálenou pánev s olivovým olejem položíme osušené maso a zprudka opečeme ze všech stran. Maso poté vložíme do pekáče a v troubě pečeme cca 50 minut. Hotový roastbeef necháme odpočívat půl hodiny, aby se šťáva uvnitř rovnoměrně rozložila a maso bylo šťavnaťoučké a křehoučké.
- 1000 g nízkého roštěnce
- 2 lžíce portského vína
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 snítky čerstvého tymiánu
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup