Brambory s máslem a mlékem

Brambory si oloupeme a uvaříme do měkka. Zatímco máme uvařené brambory, pozvolna si budeme ohřívat podmáslí.

Nalijeme 1/3 podmáslí do kastrolu a přidáme 1 lžíci mouky, vše důkladně rozšleháme. pokud chceme, přidáme 3 bobkové listy a pepř. Oloupeme cibuli a nakrájíme na malé kousky stejně jako slaninu na kostičky.  Cibulku i slaninu osmahneme na pánvi. přidáme do hrnce s podmáslím. Pokud máme brambory už uvařené, scedíme je  a přidáme do hrnce. Výborné jsou poté v kombinaci s klobásami.

Ingredience: 

  • 1kg Brambor
  • 1 l Podmáslí
  • 1 Cibule
  • 200 g Slaniny
  • 3 Bobkové listy
  • Sůl a pepř
  • 4 Klobásy
  • 1 polévková lžíce Mouky
  • 3 lžíce Cukru