Karbanátky z vepřového masa se sýrem

Okořeníme mleté vepřové maso kmínem, solí, majoránkou a pepřem. Dále přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a utřený česnek.  Rohlíky si předem namočíme v mléce a spolu s vajíčky řádně promícháme. Přidáme na kostičky nakrájeny eidam a tavený sýr. Na zahuštění použijeme strouhanku.

Ručně vytvoříme kuličky, stlačením uděláme placky, obalíme ve strouhance a pečeme dozlatova na pánvi. Podáváme s bramborem nebo chlebem.

 

  • 300 g strouhanka
  • olej na smažení
  • 2 ks rohlík
  • 0.5 kg vepřové mleté maso
  • 1 – 2 hrstí strouhanka
  • 2 špetky sůl
  • 1 špetka drcený kmín
  • 1 hrst majoránka
  • 2 špetky mletý černý pepř
  • 120 g eidam (45%)
  • 1 dl mléko
  • 1 ks tavený sýr
  • 2 ks vejce