Segedínský guláš podle babičky

Nakrájíme si na drobno cibulku, osmahneme ji na oleji, přidáme sůl, kmín a papriku. Maso si nakrájíme na kostičky, podlijeme vodou a podusíme půl hodinky. Poté přidáme nakrájeném zelí a podusíme doměkka.

V mléce z konzervy rozmícháme mouku a zalijeme to směsí masa a zelí. Povaříme cca 10 minut.  Mezitím si nakrájíme slaninu na kostičky a vyškvaříme. Slaninu dáme k masu a dochutíme vegetou, cukrem nebo pálivou paprikou. Podáváme s houskovým knedlíkem.

  • 40 g uzená slanina
  • 1 – 2 lžic hladká mouka
  • 1 plechovka neslazené kondenzované mléko
  • 1 lžička mletá sladká paprika
  • 2 lžíce olej nebo sádlo
  • 2 – 3 ks cibule
  • 500 g vepřové maso
  • 250 g kysané zelí
  • cukr
  • mletá pálivá paprika
  • drcený kmín
  • papriková vegeta
  • sůl