Vsaďte o Vánocích na nepečené druhy cukroví

Rádi zkoušíte nové recepty a nové postupy? Zkuste letos na Vánoce vsadit kromě tradičního cukroví na cukroví nepečené. Hotové ho máte raz dva, navíc můžete vytvořit i kreativní verze nepečeného cukroví. Nechte se před Vánoci inspirovat dnešním článkem.

Druhy nepečeného cukroví

Klasikou, která nikdy nezklame děti ani dospělé, jsou bezesporu vosí hnízda. Příprava těsta je poměrně snadná, ale samotné tvoření úlků někdy bývá pěkný oříšek. Doporučujeme proto zakoupit kvalitní formu na vosí úly. Velmi oblíbené jsou také různé druhy kuliček, které mohou být kokosové, oříškové, kakaové či ze sušeného ovoce. S kapkou rumu navíc chutnají báječně. Inspirací pro vás mohou být i mandlové hrudky, které dokonale křupou a díky mandlím mají skvělou chuť. Pokud hledáte něco zdravějšího vsaďte například na avokádové lanýže, které mají dokonale jemnou chuť.

Snadno a rychle: rumové kuličky

Rumové kuličky by na vánočním stole jistě chybět neměly. Obsahují totiž vánoční ingredience, a to kokos, kakao a rum, který dá kuličkám tu správnou vůni. Co budete na jejich přípravu potřebovat?

  • 150 g moučkového cukru
  • 200 ml rumu
  • 200 g másla
  • 100 g kakaa
  • kokos na obalení
  • balíček piškot

Začněte s tím, že si rozdrtíte piškoty, podobně jako když se připravujete na tvorbu vosích úlů. Připravte si mísu, ve které smícháte nadrcené piškoty, máslo, kakao, cukr a rum. Měla by vám vzniknout tužší hmota. Z ní tvarujte kuličky, které budete postupně obalovat v kokosu. Místo kokosu můžete zvolit třeba nadrcené oříšky či barevné sypání, které okouzlí především malé děti. Pokud tuto směs vytvarujte do oválu a zabalíte do alobalu, může sloužit jako vánoční “tlačenka”, která se krájí na plátky.