Babiččina česnečka

Babiččina česneková polévka chutná velmi chutné. Vaši blízcí budou potěšeni tímto lahodným receptem.

[dropcap]1[/dropcap]Pro česnečka vezme máslo a rozehřejeme jej v pánvi, osmažíme stroužky česneku za míchání, přidáme víno a zalijeme vodou.
Dobře míchat a při nízké rychlosti po dobu 10-15 minut nadále vařit.

[dropcap]2[/dropcap]Přidejte smetanu, petržel a pyré z mixéru, nechte vařit znovu a dochutíme solí a pepřem.

Ingredience:

  • 3 lžíce másla
  • 1 trs najemno nasekané petrželky
  • 400 ml teplé vody
  • 10 stroužků česneku
  • 1 pytlík dýňových semínek
  • 250 ml světlého bílého vína
  • 250 ml smetany
  • 1 lžíce oleje
  • 1 špetka sole a pepře